welkom op de website van Netty van Kaathoven

ANDER WERK

Cursussen


Milonga


Naast het zelf schrijven van kinder- en jeugdboeken deel ik ook mijn kennis met anderen in diverse cursussen op aanvraag.


AVI-schrijven:

Wil je kinderboeken leren schrijven op AVI-niveau dan kun je een online cursus van vier lessen volgen bij de Schrijven Online Academie. AVI-boeken worden gebruikt in het leesonderwijs aan kinderen. In deze cursus leer je welke voorwaarden worden gesteld aan deze teksten.


Daarnaast is het mogelijk om je manuscript van een kinder- of jeugdboek door me te laten beoordelen, waarna ik het zal voorzien van opbouwende adviezen.

Ook is het mogelijk om je te laten coachen bij het schrijven van een boek of bij het uitstippelen van je schrijfcarrière.

Over prijzen en mogelijkheden overleggen we per mail vooraf.


OP REIS! EN DAN ...
Op reis en dan

Een bundel met vijf toegankelijke, eenvoudig geschreven verhalen voor theaterlezen.
In elk verhaal staat reizen centraal.
Een verwikkeling zorgt telkens voor romantiek, humor of een misverstand.

Doelgroep: jongeren en (laaggeletterde) volwassenen.
Auteurs: Ria van Adrichem, Itie van den Berg, Netty van Kaathoven en Leonie van de Wetering.
Illustraties: Jacqueline van Leeuwenstein.

Uitgegeven door De Stiep Educatief, in samenwerking met Uitgeverij de Inktvis.
ISBN 978 90 82 101 935


ER ZIT EEN FEEST IN MIJ!
Er zit een feest in mij

In deze vijfde bundel van uitgeverij Querido staat van mij het gedicht 'Wiebelwachten'. Ik schreef het gedicht speciaal voor deze bundel.


LEESLETTERS
Leesletters

Bij uitgeverij De Inktvis verscheen bij het openen van de winkel Leesletters de gedichtenbundel met de titel Leesletters. Een prachtige gedichtenbundel boordevol gedichten over (leren) lezen, voorlezen en bibliotheken. Van mij staan er de gedichten 'Leesrecept' en 'De leesletters in de bieb' in. Ik schreef ze speciaal voor deze bundel.


WIE HEEFT HIER MET VERF LOPEN SMIJTEN?
Wie heeft  hier met verf lopen smijten

Bij uitgeverij Querido kwam deze gedichtenbundel uit. In dit boek is het gedicht 'Mijn oma is een foto' van mij opgenomen.


WAT PRAAT JE?
Wat praat je

Deze bundel met gedichten voor kinderen vanaf 10 jaar verschijnt ook bij uitgeverij De Inktvis. De gedichten zijn allemaal makkelijk te lezen.

In de bundel staan gedichten van verschillende dichters: Frank Eerhart, Karel Eykman, Hester van de Grift, Leonie Kooiker, Casper Markesteijn, Lizzy van Pelt, Jan Stroeve, Johan Struik en Rian Visser. En er zijn vijf gedichten van mij in opgenomen.


BLAFFENDE AGENT
blaffende agent

en andere bijzondere verhalen - (Hoe is het mogelijk deel 4)

Een boek voor volwassenen die moeite hebben met lezen.
Van korte berichten in de krant werden verhalen gemaakt. In dit boek staan zeven van die vreemde verhalen. Ze zijn allemaal echt gebeurd.
Verhalen waarbij je denkt: hoe bestaat het?
Over een blaffende agent.
Of een baby die verwisseld is.
Of over een man die niet lang meer te leven heeft. Als al zijn geld op is, hoort hij dat de dokter zich heeft vergist.

Drie van de zeven verhalen zijn door mij geschreven.

Het boek is te bestellen via uitgeverij De Stiep Educatief

Het ISBN is 978 90 71740 93 0


Kinderfietsroutes

Voor het Brabants Bureau voor Toerisme schreef ik de teksten voor vier kinderfietsroutes. Niet in de vorm van droge beschrijvingen over bezienswaardigheden, maar een spannend kinderverhaal waar de attracties listig in 'verstopt' zitten. Elke route kreeg ook een gedicht. Ze zijn te koop bij diverse VVV's.

Tekstbewerking

Mocht je ook een tekst willen laten bewerken voor kinderen, voor bijvoorbeeld folders of brochures, neem dan gerust contact met me op voor een prijsopgave.